Foto’s Parc Le Fleury (2017)

PARC LE FLEURY (31/07/2017). Tijd voor de eerste pretparkreis, samen met de twee kleine bengels. We besloten om naar de kust rond Calais te trekken en daar meteen enkele pretparkjes mee te pikken. Als eerste op de planning stond Parc Le Fleury, waar de kinderen gratis naar binnen konden en wij 13 EUR per persoon betaalden. We waren vroeg in de ochtend daar en er waren nog maar een handvol bezoekers, maar het zonnetje scheen en we hadden vakantie. De ideale mix voor een dosis fun, toch?

Wel, je mag het gerust gaan tegenchecken, maar ons zien ze niet meer terug in Parc Le Fleury. Ware het niet dat het park met Aircraft dit jaar een nieuwe achtbaan geopend had, dan hadden wij én onze 3-jarige dochter vrijwel geen enkele andere attractie mogen doen. Behalve het treintje en eerder genoemde achtbaan mocht ze namelijk nergens anders op, behalve op een glijbaan en een springkasteel. De grootste domper voor ons was dat Imoogi, de grootste achtbaan van het park, gewoon gesloten bleef.

Oh, en mocht je het wagen om Parc Le Fleury een bezoekje te brengen; neem zeker en vast jouw eigen picknick mee. Ik kan je garanderen dat we nooit eerder zo’n vreeslijk ‘broodje gezond’ voorgeschoteld kregen. Ik weet het, het is niet onze gewoonte om zo negatief te zijn over een park. Maar als je dochter je aankijkt en meermaals vraagt ‘mag ik daar dan wel in’, is ons oordeel geveld. Want eerlijk is eerlijk, voor onszelf gaan we natuurlijk niet naar zo’n park. En er zijn voldoende andere parken waar kleine kinderen wel in dit soort attracties mogen.