Foto’s Walibi Belgium (2017)

WALIBI BELGIUM (22 JULI 2017) – Wie ons al even volgt weet ondertussen dat we tegenwoordig vrijwel alleen kinderpretparken bezoeken. Wat doen jullie dan in Walibi Belgium, vraag je jezelf af? Wel, volgens de website zouden er heel wat attracties toegankelijk zijn voor kleine kinderen, tijd om dat te gaan ontdekken dus. Ook positief; kinderen onder 1 meter mogen helemaal gratis naar binnen. Daarnaast staan er vlak na de ingang twee medewerkers die je kroost opmeten en hen een armbandje met hun lengte geven, zo gaat het in de wachtrij veel sneller en zijn er geen discussies.

Maar is Walibi Belgium nu echt de moeite om te bezoeken met een kind van 95 cm., zoals dat bij ons het geval is? En of! Onze dochter heeft zich gedurende een hele dag vermaakt en heeft attracties gedaan van 11u.30 tot 17u.00, daarbij heeft ze zelfs geen enkele attractie dubbel gedaan. Walibi Belgium heeft maar liefst twee kindergebieden die samen goed zijn voor een vijftiental attracties. Daarnaast hebben de kinderen ook toegang tot natuurlijk Le Grand Carrousel (de draaimolen), Melody Road (de oldtimers), Challenge of Tutankhamon (de dark ride) en jawel zelfs Flash Back (de boomstammen). Vreemd genoeg was onze dochter dan weer niet welkom op de mechanische paardenbaan.

Wie vandaag aan ons een goed kinderpretpark vraagt trekt dus wellicht grote ogen open wanneer we Walibi Belgium vernoemen. Maar het is gewoon een feit dat er geen enkel ander pretpark is waar onze dochter – tot nu toe – zoveel attracties kon doen. En eerlijk is eerlijk. Je mag dan wel een pretparkfan zijn, bij dit soort bezoekjes draait het om de kinderen.