Foto’s Zoo Barcelona (2008)

ZOO BARCELONA (13 SEPTEMBER 2008) – Na het pretpark PortAventura Park en waterpretpark Aquopolis was het tijd om een dierenpark te bezoeken tijdens onze Saloureis in 2008. We combineerden een uitstap naar Barcelona met een bezoekje aan het Parc Zoològic de Barcelona, Zoo Barcelona voor de vrienden. Deze dierentuin kan, net als de Zoo van Antwerpen, gevonden worden in het centrum van de stad en heeft bijgevolg dus ook zijn beperkingen.

Net als zijn ‘broertje’ in Antwerpen is Zoo Barcelona niet bijzonder groot. In onze ogen weet de Belgische zoo daar relatief goed mee om te gaan door slim gebruik van het terrein. Daarnaast maken de historische gebouwen ook heel wat goed. Zoo Barcelona scoort ons insziens zwak op al deze punten en moet het dus hebben van zijn collectie dieren die toch best omvangrijk is. Er zijn heel wat reptielen te vinden, er is een dolfinarium en daarnaast zijn er een aantal leuke activiteiten voor kinderen.

Wij zullen niet meer speciaal naar Barcelona afzakken voor hun zoo. Maar deze stad heeft natuurlijk heel wat meer te bieden dat dit dierenpark en voor wie er nog niet geweest is kan het Parc Zoològic de Barcelona natuurlijk wel een ontspannende tussenstop zijn.